Langkah Mudah untuk Menyiapkan Nastar Premium yang Lezat

Nastar Premium

Mencari idea tentang cara membuat Nastar Premium, Manjain Lidah Unik dengan mudah? , Langkah Mudah Menyediakan Nastar Premium, Sangat Lazat Sekarang ni sesetengah orang di sekeliling kita sedang mencarinya, mungkin salah seorang daripada anda. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada peranti untuk melihat maklumat imej dan mendapatkan maklumat terperinci. Dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat pemasangan Nastar Premium Anti Fail tidak terlalu sukar, tetapi tidak juga mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi hambar, tidak enak. Walaupun Nastar Premium yang lazat mesti mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera anda.

Terdapat beberapa perkara yang memberi impak lebih besar sedikit kepada rasa Nastar Premium, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara ia diproses dan dihidangkan. Anda tidak perlu risau jika ingin membuat Nastar Premium yang sedap di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh dijadikan hadiah istimewa. Di bawah kami menunjukkan kepada anda foto Nastar Premium untuk memberi anda idea.

Nah, jom cuba kali ni, jom buat sendiri Nastar Premium di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam memastikan tubuh anda sihat sekeluarga. Anda boleh membuat Nastar Premium menggunakan 12 bahan dan 6 langkah pembuatan. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Bismillah Bikin nastar dadaknya nengahku, pas juga kepengen cuba bikin nastar yg mengunakan yung tall rebus hasil rekomendasinya Bunda Mikacemilankakakmika Masyaa God ini uenaaakk banget ngeprul ngeprul. Cuba timbang ya, setiap kuning telur seberat 20 gram. Dan resepi asal Mba Restu Utami Selepas canai semua doh, diuli dan masak sehingga masak. Segala-galanya rasa Ma.. Saya teruskan sebagai Bunda Mica, walaupun saya mengalami patah tulang kerana ngoven menggunakan otang yang suhunya masih tidak sesuai untuk saya. ❤️❤️ Sumber: Erika Damayanti "Cemilan Kakak Mika" Resepi: Restu utami dewi #CookpadCommunity_Tangerang #CookpadCommunity_Id

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Nastar Premium:

  1. 900 g tepung gandum rendah protein
  2. 3 pandan gemuruh
  3. 15 biji kuning telur rebus, ditumbuk halus
  4. 3 biji kuning telur
  5. 75 gram gula tepung
  6. 75 gram susu tepung
  7. 75g kek tebal
  8. 300 gram mentega clarified
  9. 300 gram mentega
  10. Pewarna: (campurkan dalam satu, gaul dan toskan)
  11. 9 biji kuning telur
  12. 3 sudu besar minyak sayuran

Langkah-langkah untuk mencipta Nastar Premium

  1. Masak tepung gandum + daun pandan dengan api perlahan sehingga daun pandan kering dan tepung menjadi ringan. Pastikan semasa menggoreng, tepung terus dikacau supaya tidak hangus. Keluarkan dan buang daun pandan dan sejukkan tepung sehingga sedia untuk digunakan.
  2. Kami memanaskan ketuhar pada suhu ±140-150°C. Kami menyediakan semangkuk mentega + minyak sapi sayuran + kuning telur rebus + kuning telur segar + susu pekat manis + susu tepung + gula tepung. Gaul semua dengan whisk hingga sebati. Pastikan tiada ketulan, ratakan dengan sudu untuk pastikan semua bahan sebati.
  3. Masukkan tepung gandum dan gaul dengan tangan. Uli dengan hujung jari sehingga doh sebati dan ditekan (gerakkan menggunakan sudu). Canai doh dan tutup dengan cling film atau letak dalam bekas kedap udara. Simpan di dalam peti sejuk selama ± 30 minit,
  4. Selepas ± 30 minit, doh sedia untuk digunakan. Kami ambil doh secukupnya dan isi dengan jem nanas dan gulung. Susun doh bulat di atas loyang, dipisahkan supaya tidak melekat semasa memasak. Selepas doh dibulatkan sepenuhnya, anda masak doh sehingga separuh masak (tempat tidur 20-25 minit bergantung pada ketuhar, ibu-ibu), keluarkan dari ketuhar selepas masak dan biarkan sejuk.
  5. Selepas doh terlalu sejuk dan tidak panas lagi, griskan doh dengan lemak sehingga semuanya digris, selepas lemak pertama, kalau nak griskan lagi doh, griskan lagi doh dari awal, (boleh gris sendiri bertukar. menjadi dua hingga tiga kali). Apabila sudah masak, biarkan selama 3 hingga 5 minit, kemudian masukkan doh yang telah digris tadi hingga kekuningan, dan bakar isi hati. Jadual sentiasa terkini. Selepas semuanya masak, sejukkan di atas rak dawai sehingga betul-betul sejuk/suhu bilik
  6. Selepas nastar telah sejuk, simpan segera dalam balang atau bekas kedap udara lain. sedia untuk dihidangkan

Sepertimana mereka? Tidak mudah? Begini cara membuat Nastar Premium seperti yang anda boleh buat di rumah. Saya harap anda mendapati ia berguna dan menikmatinya

0 Post a Comment

Posting Komentar